Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Dansk Selskab for Almen Medicin

I forbindelse med Sundhedstyrelsens høring vedrørende dets “Vejledning om omskæring af drenge” indgav Dansk Selskab for Almen Medicin, der er en forening for ca. 2/3 af de aktive praktiserende læger (2.500) og ca. 500 yngre læger, er høringssvar. I den forbindelse offentliggjorde de følgende kommentar til høringen:

Sundhedsstyrelsen har sendt  ‘Vejledning om omskæring af drenge’ i høring’. DSAM’s bestyrelse har drøftet høringsudkastet og er enige om, at der kun må udføres omskæring, når der foreligger medicinsk indikation. Hvis der udføres omskæring uden medicinsk indikation, er der tale om lemlæstelse.

DSAM

 

 

 

 

 

Efterfølgende har DSAM skiftet bestyrelse og vedtaget nye regler for sprogbrug i organisationen. De har derfor fjernet pressemeddelelserne med termen “lemlæstelse” fra deres hjemmeside.

På bestyrelsesmøde 9. marts 2018 drøftede DSAM organisationens nuværende holdning til omskæring af raske drenge og besluttede at man fremover vil henvise til følgende formulering: ”Dansk Selskab for Almen Medicin, DSAM, mener som fagligt selskab, at omskæring kun skal udføres på medicinsk indikation”

Det fulde referat af DSAMs bestyrelsesmøde kan læses her eller DSAM bestyrelsesmøde den 9. marts 2018 – lemlæstelse (pdf)

I mellemtiden nåede DSAMs definition at blive kulturbærende. Den er nemlig blevet optaget i Den Danske Ordbog, der definerer begrebet lemlæstelse som det at tilføje alvorlige fysiske skader på en person; det at påføre kvæstelser og eksemplificerer med en omtale i Jyllands-Posten af netop pressemeddelelsen fra DSAM i 2014.

Den Store Danske Ordbog - lemlæstelse

One thought on “Dansk Selskab for Almen Medicin

  1. Pingback: Omskæring – en politisk dealbreaker? | IQvixen

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s