Lægeforeningen: Omskæring af raske drenge er uetisk

Lægeforeningen har d. 1 december utvetydigt udmeldt, at omskæring af drengebørn uden medicinsk begrundelse er uetisk og ikke burde foretages før de er i stand til at give kompetent samtykke. De formulerer det således:

“Lægeforeningen mener, at omskæring af drenge uden medicinsk indikation er etisk uacceptabelt, hvis indgrebet foretages uden informeret samtykke fra den, som får foretaget indgrebet. Omskæring af drenge bør således ikke foretages, før drengen har opnået myndighed til selvstændigt at tilvælge indgrebet.”

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr 100 pr kalenderår

Med denne udmelding tilslutter Lægeforeningen sig Dansk Selskab for Almen Medicin, Jordemoderforeningen, Dansk Kirugisk Selskab, Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker, Forening for Danske Lægestuderende samt en lang række menneskerettighedsorganisationer som Sex og Samfund, de nordiske børneombudsmænd m.fl. (Se listen her)

Lena Nyhus, forkvinde for Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn udtaler:
”Vi er meget glade for, at Lægeforeningen har erklæret sig enig i resten af danmarks befolkning, hvor 87 % jo går ind for en 18-års aldersgrænse for omskæring af raske drengebørn. Selvfølgelig skærer man ikke i raske børn.”

Læs hele Lægeforeningens erklæring her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.