Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Lene Andersens fatale modstand mod en aldersgrænse.

1 kommentar


I Berlingske torsdag den 9. juni (Det er noget vås, at omskæring af drengebørn strider mod børnerettigheder) har forfatter Lene Andersen reageret mod den seneste artikel om læge Ayhan Al Koles omskæringsmodstand og udtalt, at omskæring af drengebørn ikke strider med Børnekonventionen og argumentere videre for, at omskæring af børn uden samtykke har sin legitimitet på grund af den jødiske Torah.

I Intact Denmark ser vi ingen forpligtelse til at respektere religionsfortolkninger, der ved tvang vil skære i drengebørn og tvinge dem til at leve med deres religiøst beskårede kønsorgan. I Intact Denmark tror vi på religionsfrihed. Også for mænd.

Religionsfortolkninger der baserer sig på at tvangsskære drenge ind i religionen for livet, finder vi uværdigt for både barn og religion.

Baseret på et misforstået hensyn til Ayhan Al Kole mener Lene Andersen, at en øvre aldersgrænse er nødvendig for at sikre, at ingen bliver omskåret, mens de kan huske det. Den permanent gældende omskæring uden baseret på samtykke ønsker hun skal ske, når drengen ikke kan huske det.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår

Det synspunkt er vi i Intact helt og aldeles uenig i. Vi mener modsat at en nedre grænse er vigtig, så ingen rask dreng mærker skalpellen på deres kønsorgan, endda uden at have givet samtykke, og får sikret deres religionsfrihed for resten af deres liv. Vi finder permanent gældende religiøse omskæringer mod børn, der ikke kan give samtykke for helt og aldeles uacceptabelt.

I Intact Denmark lytter vi, når mænd fortæller, hvor krænket de føler sig af deres omskæring. Vi nægter at acceptere, at drenges religionsfrihed blive permanent skåret fra. Ingen religiøs forældre har religionsfrihed til permanent at påtvinge sin religion mod sit barn. Børn har religionsfrihed. Også drengebørn.

 

One thought on “Lene Andersens fatale modstand mod en aldersgrænse.

  1. Jeg har sagt det før: Det er en uskik, at kvinder går i brechen for, at man må omskære drengebabyer, man kan modsat synes om, at kvinder forsvarer drengebabyers kropslige og seksuelle integritet – man kan da ikke gå ind for, at det modsatte køn får beskåret kønsorganerne!!
    Lene Andersen – og tag bare krarupsøstrene med, skal afholde sig fra at propagandere for drengeomskærelser, mange tak
    Eske Holm, forfatter, danser mm

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s