Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

SF vil arbejde for en minimumsalder for drengeomskæring

Skriv en kommentar


SF_logoSF har på sit netop afholdte landsmøde vedtaget en udtalelse, som også skitserer partiets fremtidige politik om drengeomskæring.

Udtalelsen lyder:

“Derudover skal vi sikre menneskers ret til at bestemme over egen krop, derfor vil SF gå i dialog med de forskellige religiøse samfund og arbejde for en minimumsalder for drengeomskæring.”

Intact Denmark hilser denne udtalelse velkommen og takker bl.a. de fynske forslagsstillere, Alex Haurand, Morten Støchkel Berthelsen, Halime Oguz og Lise Müller for deres store indsats med forberedelsen og forhandlingen af udtalelsen.

Udtalelsen er utvetydig i sin hensigt om, at der skal indføres en mindstealder for drengeomskæring i Danmark. Men den understreger samtidig nødvendigheden af oplysning i dialog med de religiøse samfund, der i dag praktiserer omskæring.

Dette er i overensstemmelse med Intact Denmarks overordnede strategi for arbejdet med at beskytte alle børns ret til kropslig integritet, nemlig: Oplysning – Dialog – Lovgivning

Vi håber nu, at de religiøse samfund vil tage positivt imod invitationer til dialog og gensidig oplysning. Lige nu afventer vi svar fra Det Jødiske Samfund på en sådan invitation.

Udtalelsen er også i overensstemmelse med den erklæring som de tre store børneorganisationer herhjemme – Børnerådet, Børns Vilkår og Red Barnet – udsendte i 2014. Den konkluderede:

“De tre organisationer ønsker at bidrage til en fremadrettet dialog med alle parter om, hvordan vi kan give drengene fuld indflydelse på, om de vil omskæres. Sådan en proces omfatter naturligvis også oplysning om børns rettigheder og om risici forbundet med det rituelle indgreb til de samfundsgrupper, hvor omskæring er en tradition.

Per Larsen, Mimi Jakobsen og Rasmus Kjeldahl udtaler:

”Vi opfordrer myndighederne til at oplyse om børns rettigheder og de sundhedsmæssige risici og konsekvenser ved indgrebet og beder samtidig Folketinget om at tage de initiativer, der er nødvendige for at sikre, at drenge selv kan bestemme, om de vil omskæres. ” ”

Støt drenges ret til selv at bestemme om de vil omskæres. Bliv medlem!

Forfatter: Mikael Aktor

I am an associate professor of study of religions at University of Southern Denmark. I am primarily blogging for Intact Denmark - Association Against Child Circumcision at https://intactdenmark.wordpress.com/

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s