Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Selvfølgelig skal drengeomskæringer registreres

1 kommentar


Lene Kattrup, Etisk RådDer er i det hele taget behov for registrering, fordi det er klogt at følge komplikationerne ved alle operative indgreb. Disse indgreb bør ikke udelades. Samtidig er der tale om visse anderledes typer og/eller frekvenser af komplikationer, når omskæring foretages rituelt, end når det sker med medicinsk indikation. Der er i de fleste tilfælde også forskel på selve udførelsesmåden.Derfor er det ud fra et sundhedsfagligt synspunkt nødvendigt, at vi foretager en opdeling.

Der har netop været nogle undersøgelser af bivirkninger og komplikationer efter omskæring, hvor forskerne blev kritiseret for at undlade at foretage denne skelnen, som gjorde, at resultaterne ikke var så brugbare.” skriver medlem af Etisk Råd, Lene Kattrup skriver i dagens Jyllands-Posten.

Læs hele indlægget her Omskæring af drenge – glem religionsregistrering

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun kr. 100 pr. kalenderår
GIV til Intact Denmarks arbejde

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of 'Just a Snip' - against genital mutilation and Intact Denmark - Forening mod børneomskæring.

One thought on “Selvfølgelig skal drengeomskæringer registreres

  1. Det er fuldkommen korrekt, at brugen af begrebet “religiøs omskæring” er ubrugeligt og kun med til at forplumre debatten/sagen. Som Lena vist fik skåret ud i ironisk sidebemærkning på TV, så er en otte dage gammel baby ikke religiøs… den var sjov, (helt sikker kan man aldrig være) ellers er der ikke meget at grine ad.
    Forældres religiøsitet legitimerer ikke noget som helst, og i øvrigt er omskæringen ikke en religiøs handling (med mindre de tilstedeværende bliver religiøst høje af begivenheden), det er et stammeritual, som slavebinder babyen. Dette er sagt tusinde gange før, sorry.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s