Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Det her er kun til børn!

2 kommentarer


Sofie RyeMidt i al valgtummelen er der en fin klumme af Sofie Rye, MetroXpress, som vi ikke har fået bragt. Det er en skam, så det retter vi op på nu.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun 100,- pr. kalenderår

For en gangs skyld er den ikke skrevet hverken til eller for voksne,  men i stedet direkte henvendt til børn i kærlig omsorg. Det skader nu ikke at læse den som voksen. Det kan man kun blive klogere af. Sofie Rye behandler nemlig nogle meget svære emner i øjenhøjde med børnene.

Det er desværre ikke ulovligt for forældre at skære i deres børn, hvis de er drenge. Jeg ved, det lyder tosset, men somme tider er voksne bare ikke klogere.

Hvis du har nogle af de her problemer (eller bliver mobbet, føler dig alene, har kærestesorger osv.), er der noget, der hedder BørneTelefonen. Dem kan du ringe til på 116 111. Du kan også chatte og sms’e. Jeg har selv besøgt dem engang, og der er en masse søde voksne derinde, der kun sidder der for at hjælpe og forstå dig.

Læs resten af klummen Det her er kun til børn! her

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of Intact Denmark - Forening mod børneomskæring and 'Just a Snip' - against genital mutilation.

2 thoughts on “Det her er kun til børn!

 1. Mikael Aktor har skrevet et interessant indlæg om netop dette spørgsmål og sagen er, at de faktisk har rettigheder, i hvert fald i relation til omskæringsspørgsmålet.

  https://intactdenmark.files.wordpress.com/2015/04/rituel-bc3b8rneomskc3a6ring-i-dansk-lovgivning-og-i-menneskerettighederne.pdf

  – Lena

 2. Børn har også rettigheder, skrives det. Hvis vi sammenligner med voksne borgeres grundlovsrettigheder mm., så har børn under atten år ikke (lovbefæstede) rettigheder. Det er at stikke børn blår i øjnene at fortælle dem det, hvor god meningen ellers er… Er jeg galt afmarcheret: Der er ingen love, der beskytter børns rettigheder? Det er også meget interessant, hvad man mener med rettigheder. Børn har en del rettigheder tilfælles med voksne, men har ikke specifikke børnerettigheder – mener jeg.
  (Man må ikke banke børn på plads. Er det en rettighed?)
  Børn burde have særrettigheder og få dem indskrevet i Grundloven og retsplejeloven/straffeloven. FNs børnekonvention er ikke rettigheder, men humane forskrifter, som ingen behøver at følge.
  Kan nogen kaste lys over dette?

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s