Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Ville du også skære næsen af dit barn?

2 kommentarer


forkølet Intact Denmark I omskæringsdebatten møder vi ofte argumentet “omskæring forebygger urinvejsinfektioner”. Det er ærlig talt et virkeligt ringe argument. Piger har langt større risiko for at få urinvejsinfektioner end drenge, dem omskærer vi ikke, for det går over af sig selv. I værste fald kan de få en omgang antibiotika.

Lidt polemisk kunne man spørge: “Ville du også skære næsen af dit barn for at forebygge forkølelse?”

Du kan læse om forskning i omskæring her

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – Forening mod børneomskæring det koster kun kr. 100,- pr. kalenderår.

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of 'Just a Snip' - against genital mutilation and Intact Denmark - Forening mod børneomskæring.

2 thoughts on “Ville du også skære næsen af dit barn?

 1. Den forskning er gennemført, og du har ret; omskæring forebygger ikke urinvejsinfektion generelt.

  Ligesom omskæring i det hele taget ikke er den mirakelkur for alverdens lidelser, som nogle mennesker forestiller sig.

  Overlæge i epidemiologi ved Statens Serum Institut og adj. professor i klinisk sexologi Morten Frisch har sammen med 36 højt respekterede fagfæller af samme kaliber fra hele Europa (og Canada) skrevet denne fælleserklæring, hvori de med udgangspunkt i videnskabelig evidens grundigt og sagligt tilbageviser alle de mange groteske påstande om omskæring. Læs den her https://justasnip.files.wordpress.com/2013/03/pediatrics-2013-frisch-peds-2012-289611.pdf

  Bemærk dog, at der tilsyneladende er en kort periode i barnets tumlingeliv, hvor intakte drenge kan have en lille overrepræsentation af urinvejsinfektioner. Det fremgår også af redegørelsen.

  Piger har dog ca. 10 gange højere risiko for at få urinvejsinfektioner livet igennem. Dem omskærer vi ikke. I værste fald giver vi dem lidt antibiotika.

  Man skærer jo heller ikke næsen af børn for at forhindre forkølelse, vel.

  – Lena Nyhus, forkvinde

  PS: Alle er velkomne til at blive medlem af Intact Denmark, det koster kun kr. 100 pr. kalenderår.

  https://intactdenmark.wordpress.com/sadan-bliver-du-medlem/

 2. Jeg tror, at det er en myte, at omskæring af drengebørn reducerer risikoen for urinvejsinfektion. Er der nogen videnskabelig evidens for påstanden, og er der empiri – under kontrolerede forsøg – der underbygger, at omskæring forebygger urinvejsinfektion? Jeg vil set beviset, før jeg tror det.

  Når jeg tror, at det er en myte (der vel nok bygger på en efterrationaliseret ønsketænkning), begrunder jeg det med, at det er direkte ulogisk.

  Hvorfor ulogisk?
  Hvis man befinder sig i et land med rigelige adgang til rent vand, så vasker man naturligvis kønsdelene hver dag. Hvis man befinder sig i et land hvor rent vand er en knap ressource, så er det – ud fra et hygiejnisk synspunkt – faktisk en fordel at have sin forhud intakt. Den daglie hygiejniske procedure bør være denne: man holder fast yderst i forhuden med fingrene, herefter lader man en smule urin, så der opstår en boble. Den opsamlede urin bruges til at vaske sekret væk. Herefter slipper man med fingrene og proceduren kan eventuelt gentages.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s