Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Omskæring: mænds smarte metoder til beskyttelse af penishovedet

Skriv en kommentar


Hætte til penishovedet hjælper omskårne mændVidste du, at mange mænd, der er blevet omskåret, bliver generet af nedsat følsomhed og tør hud på penishovedet? Andre føler ubehag ved for meget slid på penishovedet, der er blevet blottet ved omskæring.

Nogle af dem afhjælper problematikken med en lille beskyttelseshætte. Det er en lille hætte, der kan trækkes over penishovedet. Den kan selvfølgelig ikke levere den følsomhed og glidefunktion, der gik tabt, da forhuden blev bortamputeret (omtrendt halvdelen af penissens følelegemer sidder i forhuden), men den kan levere lidt beskyttelse mod slid fra underbukserne.

Der findes flere forskellige mærker og systemer, så der findes sikker også et, der passer dig.

BLIV MEDLEM af Intact Denmark – det koster kun 100,- om året

Et af Intact Denmarks medlemmer, der er meget aktiv elitesportsudøver (og foretrækker at forblive anonym), fortæller, at han har stor glæde af at trække huden på penissens skaft frem og tape den fast med micropore, som er en slags plastertape.

Micropore brugt til foreskin restorationHan lægger en lille ring af micropore-tape lige foran og lige bagved penishovedet, så er det beskyttet af hud fra penisskaftet, når han cykler.

En anden mulighed er foreskin restoration. Navnet er helt misvisende, for det betyder gendannelse af forhuden. Det kan man ikke. Når forhuden først er skåret af, kan dens helt unikke følsomhed og komplekse funktioner ikke gendannes.

Til gengæld kan man strække huden fra penissens skaft, så den med tiden kan dække penishovedet (glansen). Der er flere metoder. Intact Denmark har et medlem, der har en særlig viden om foreskin restoration (hvis du har et forslag til et bedre dansk navn, så vil vi meget gerne høre det), det er Mikael Aktor, der er medlem af bestyrelsen og som i øvrigt er lektor i religionsstudier.

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of Intact Denmark - Forening mod børneomskæring and 'Just a Snip' - against genital mutilation.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s