Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Ekstra Bladet: Læger vil modstræbende deltage i drengeomskæringer

Skriv en kommentar


Tumling..synes det er slattent, at læger modstræbende vil deltage i statssanktioneret børnemishandling, har de ikke et lægeløfte at tage hensyn til, bl.a.”..efter bedste skønnende at anvende mine kundskaber med flid og omhu til samfundets og mine medmenneskers gavn”..

Spørgsmål 1: Er små børn medmennesker?
Spørgsmål 2. Gør det børnene gavn at lemlæste dem?

Kan man som læge svare ja til spørgsmål 1 og nej til spørgsmål 2, så burde der vel egentlig ikke være tvivl om hvorvidt man skulle deltage i rituel forhudsamputering – men det er der jo så tilsyneladende, eller også er lægeløftet overladt til rimelig meget egen fortolkning… Sådan skrev Kim Sejr i dag på Intact Denmarks Facebook side som kommentar på denne artikel fra Ekstra Bladet.

Læs Læger vil modstræbende deltage i drengeomskæring

Uddrag fra artiklen “Lægerne skal være til stede, når en jødisk eller en muslimsk dreng bliver omskåret, men det bliver modvilligt, lyder det fra Lægeforeningen. Spørgsmålet er kommet på banen, efter at Sundhedsstyrelsen har lavet en ny vejledning, der gør, at omskæring af religiøse grunde fortsat er muligt.

BLIV MEDLEM AF INTACT DENMARK – det koster kun kr. 100 om året

Dermed kan ritualet fortsætte som hidtil. Tidligere har flere læger tordnet imod det, men Lægeforeningen er imod, at omskæring foretages uden for hospitalet og over hovedet på børnene, men vil ikke sætte sig imod ritualet, lyder det.

– Hvis du har nogen, der meget stærkt mener, at det rigtige er at blive omskåret, så nytter det ikke at stille sig imod, for så optrapper man konflikten. Det tjener intet mål.”

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of Intact Denmark - Forening mod børneomskæring and 'Just a Snip' - against genital mutilation.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s