Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Amputationer og dødsfald som følge af omskæring i Sydafrika

Skriv en kommentar


Skærmbillede 2014-04-01 kl. 18.28.12I Sydafrika omskæres traditionelt i sommersæsonen, dvs. fra august/september og 5-6 måneder frem. For os, der følger nyhederne om omskæring på verdensplan betyder det, at vi i august begynder at ruste os til nye rapporter om dødsfald, amputationer og voldelige overgreb forbundet med ritualerne.

Alvorlige infektioner, helt og delvis amputation af penishovedet eller penis og sommetider dødsfald er hyppige komplikationer af indgrebene, der betragtes som manddomsritualer i flere Sydafrikanske kulturer bla. hos Xhosa-stammen som Nelsom Mandela tilhørte.

Mandela beskrev i sin erindringsbog Vejen til frihed smerten ved indgrebet som ‘en ild, der skød gennem mine årer’. I denne artikel fra Mailonline fortælles mere om indgrebets udbredelse og nogle af de mange dødsfald og alvorlige skader, der har medført krav om forbud. Artiklen er hurtigt læst og illustreret med en serie meget smukke billeder fra en omskæringsceremoni.

Lægen Dingeman Rijken fra Holland har dokumenteret en række af skaderne som følge af omskæringsceremonier i Sydafrika og samlet informationen på webistet ulwaluko.co.za. En del af dokumentationen består af en samling meget voldsomme billeder af unge mænd, hvis kønsdele er voldsomt inficerede, har koldbrand, er blevet delvist inficerede etc.

Det lyder næsten utroligt, når man fortæller, at mennesker, der står frem og taler om konsekvenserne af traditionen, kan blive udsat for voldelige overgreb, men det var desværre virkeligheden for en ung mand på 20 år, der fortalte om hvordan indgrebet har kostet ham hele hans penis. Han blev gennemtæsket af 3 personer.

 

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of Intact Denmark - Forening mod børneomskæring and 'Just a Snip' - against genital mutilation.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s