Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Omskæring: Muhammedkrisens spøgelse lurer i kulissen

Skriv en kommentar


Kronik af Lena Nyhus, forkvinde for Intact Denmark, bragt i Folkets Avis d. 27. marts 2014

Skærmbillede 2014-03-27 kl. 16.43.06Hidtil har Folketingets politikere tilsyneladende været så bange for Muhammedkrisens spøgelse, at de ikke har turdet sætte børnenes tarv i højsædet og lovgive mod omskæring af raske drenge, men nu hvor Manu Sareen har taget bladet fra munden og erklæret sig villig til at se på etikken ved indgrebet, er det på tide at flytte debatten fra medierne ind på Christiansborg. Lad os få en høring om emnet snarest muligt.

Langt hovedparten af Danmarks politikere er imod omskæring af raske børn – både drenge og piger – og de ønsker også lovgivning på området, så drengene får den samme beskyttelse, som pigerne har haft i årevis. Det fortæller de i hvert fald i al diskretion, når det lykkes at få drejet samtalen ind på emnet. Når det kommer til at gøre noget ved sagen, er der dog en bemærkelsesværdig fodslæben på Christiansborgs nydelige gulvtæpper.

Sjældent har Danmarks samlede professionelle politikerstand været så enige, som de er på drengeomskæringsområdet: Det er noget skidt, synes de at mene, men lad os i flok stikke hovedet i busken og gøre ingenting, så går problemet nok væk. Kun enkelte udmærker sig ved at kræve lovgivning nu. Problemet går imidlertid ikke væk, Danmarks vælgere kræver, at børns rettigheder beskyttes.

Hvorfor er det så, at politikerne slæber fødderne gennem gulvtæpperne … Læs hele kronikken hos Folkets Avis

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of 'Just a Snip' - against genital mutilation and Intact Denmark - Forening mod børneomskæring.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s