Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Manu Sareen åbner for debat om drengeomskæring

Skriv en kommentar


Skærmbillede 2014-03-17 kl. 22.23.51Manu Sareen, minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, åbnede idag op for en debat om drengeomskæring. En nysgerrig lytter undrer sig over, at der tilsyneladende ikke gælder de samme rettigheder for drengebørn som pigebørn, når det kommer til omskæring. Tidligere har han ligesom resten af Det Radikale Venstre tøvet med at tage debatten, men i P1 den 3/3 åbner Manu Sareen nu op for en debat med følgende ord;

“Jeg skal indrømme, at jeg igennem det sidste års tid, hvor jeg har fået mere viden om drengeomskæring, også er blevet opmærksom på, at det altså ikke er så ligetil, som jeg har troet. Og derfor har jeg også rykket mig der, for det går ud over mange mænds seksualitet og det har nogle fysiske konsekvenser. Selvom det bliver pakket ind i en religiøs kontekst skal vi turde tage denne her debat omkring omskæring også.

Jeg har fuld respekt for andres religiøsitet, men det betyder ikke, at jeg på nogen som helst måder accepterer, at man kan gøre alt i religionens navn. Derfor er denne debat helt vildt vanskelig, men man skal turde tage den.”

Ring til regeringen: Manu Sareen

28 minutter inde i programmet kan man høre eller genhøre klippet om drengeomskæring. Intact Denmark er naturligvis meget glade over udmeldingen og glæder sig til at tage debatten.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s