Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Fortsat omskæring ?

Skriv en kommentar


‘Politiken – Dagens citat‘ 5.3 bragte Kristian Leths konstatering, at ‘næsten ingen’ omskårne jødiske mænd har særlige indvendinger mod omskæring af drenge.

Analogt kan anføres, at pigers kønsorganer i en del samfund beskæres af kvinder, der selv er omskårne og tilsyneladende ikke har særlige indvendinger mod indgrebet.

Sundhedsstyrelsens underlødige ‘notat‘ og revision 2013 om lægelig omskæring af drenge blev sønderlemmet af overlæge Morten Frisch i kroniken 4.3, også med henvisning til indsigelser fra hjemlige lægefaglige organisationer.

Sundhedsstyrelsen/-ministeren må erstatte de anakronistiske retningslinjer for fortsat rituel omskæring af drenge i Danmark med et forbud.

I modsat fald bør ministeriet – i tolerance, ligestillings og forældrerets navn – naturligvis give tilladelse til omskæring også af pigebørn i dansk sundhedsvæsen. Uanset evt. lægelige protester.

Carsten Murmann, antropolog, mag. sc.
Nattergalevej 4, Allerød

Vi har modtaget dette indlæg fra Carsten Murmann, der forgæves har forsøgt at få det optaget i Politiken. Vi ved fra både Politiken og andre medier, at de modtager mange indlæg om omskæring og ikke kan bringe dem alle. Det vil vi til gengæld gerne prøve, så send os gerne dine tanker, så deler vi dem her på vores hjemmeside og via Facebook (forudsat de er i overensstemmelse med vores vedtægter og kommunikationspolitik).

 

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of 'Just a Snip' - against genital mutilation and Intact Denmark - Forening mod børneomskæring.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s