Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Læserbrev om omskæring: Gammelt er altså ikke godt

1 kommentar


Katrine Søe - Omskæring

I et læserbrev i Berlingske i dag skriver overlæge Katrine Søe

Gammelt er ikke altid godt

Under overskriften “Omskæring har vi kendt til i tusind år” belærer Birthe Rønn Hornbech os i Opinion 24.02 om, at forbud mod drengeomskæring ikke bør være genstand for politisk drøftelse, da det er en gammel skik, der altid har været tilladt.

Havde vi generelt lovgivet sådan i Danmark, så havde Birthe Rønn Hornbech ikke været minister, men formentlig husmoder uden stemmeret. Pudsig holdning i øvrigt hos en liberal politiker, der ellers burde have forståelse for individets ret.

Samfundet udvikler sig, og det må såvel lovgivning som kirkesamfund også.

Et årtusind gammelt ritual, hvor man ofrer en del af sit spædbarns krop til sin Gud, er ganske enkelt ikke foreneligt med respekten for individet.

Indtil for få år siden kunne forældre måske påberåbe sig uvidenhed eller manglende evidens, når de valgte at lade deres drengebørn omskære. I dag kan ingen være i tvivl om, at et omskæringsindgreb indebærer en potentiel risiko for senfølger og nedsat livskvalitet, og drengebørn, der i dagens Danmark gennemgår det ritual, kan med fuld ret anklage deres forældre og det danske samfund for efterladenhed og manglende beskyttelse af barnet.

Katrine Søe

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of Intact Denmark - Forening mod børneomskæring and 'Just a Snip' - against genital mutilation.

One thought on “Læserbrev om omskæring: Gammelt er altså ikke godt

  1. Nemli’, hvis lov er god, blot fordi den er gammel, så havde vi stadig haft dødsstraf og menneskeofringer og så havde kvinder hørt til i køkkener til nord!:-))))

    Vivian Edsberg

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s