Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Beretninger om omskæring

Skriv en kommentar


bigstock-Sad-man-Series-27253502 “Jeg blev omskåret som 7-årig,” fortæller han stille, nærmest helt følelsesforladt “samme dag som min bedste ven. Vi fejlede ikke noget.

Min mor fortalte mig bare, at vi skulle ud og købe ind. så tog hun mig hen til lægens kontor. Skubbede mig ind og gik.

Jeg blev holdt nede, mens han bedøvede mig. Jeg var bange. Da jeg vågnede, var jeg stadig bange. Senere fik jeg ondt. Frygteligt ondt. Det gjorde ondt i ugevis, måske måneder.

Da jeg blev teenager fik jeg lyst til at lege med mig selv. Jeg fik lyst til piger og til sex. Men jeg kan ikke få udløsning. Slet ikke. Ikke med mig selv og ikke med piger.

Nu har jeg opgivet. Jeg lever et sexløst liv, selvom jeg ville ønske at det var anderledes.

Ind i mellem mødes jeg med andre mænd, der ligesom jeg lever med komplikationer efter omskæring. De fleste kan godt få udløsning, hvis de kæmper for det. Nogle har andre problemer. Smerter. Arvæv. Måske en penis, der er skæv.”

Den unge mand er sidst i tyverne. Hans historie er ikke enestående, men det er ikke en historie, som mange mænd ønsker at stå frem med i offentligheden. Det er for skamfuldt. Mænd bliver målt på deres seksualitet.

Den unge mand magter ikke frustrationen ved et aseksuelt parforhold, så for nu har han også fravalgt kærligheden. Han bruger sin fritid på at prøve at forhindre, at andre børn blever udsat for det, der hændte for ham.

Intact Denmark – Forening mod børneomskæring er skabt for mennesker som ham. Vi lytter gerne. Vi er på hans side. Vi mener heller ikke, at rituelt betinget omskæring bør være tilladt, for man skærer da ikke i raske børn.

– Lena Nyhus, forkvinde

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of Intact Denmark - Forening mod børneomskæring and 'Just a Snip' - against genital mutilation.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s