Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Radikalt bagland vil forbyde omskæring af drenge

Skriv en kommentar


Radikalt bagland går mod regeringen: Vil forbyde omskæring af drenge, skriver Politikens Mie Raatz d. 13. september 2013. I artiklen beskrives hvordan Radikale Venstres hovedbestyrelse allerede har anbefalet vedtagelse af en ny resolution, der vil gøre det til Radikal politik at arbejde for et forbud mod rituelt betinget drengeomskæring i overensstemmelse med FNs Børnekonvention. Aldersgrænsen skal være 18 år foreslås det i resolutionen.

Skærmbillede 2013-09-13 kl. 21.14.39

Sundhedsordfører Camilla Hersom føler sig dog ikke forpligtet til at følge baglandets beslutning, selvom resolutionen skulle blive vedtaget; – Vi har i De Radikale Venstre den praksis, at landsforbundet udvikler politik, men at folketingsgruppen operer parlamentarisk. Og folketingsgruppen er ikke bundet af det, som landsforbundet beslutter. Men det er jo selvfølgelig ikke ensbetydende med, at vi er ligeglade. Derfor vil det også gøre indtryk på mig, hvis det forslag går igennem. For så er det jo et udtryk for, at mit bagland vil, at vi skal arbejde for et forbud, udtaler hun til Politiken. Læs hele artiklen her.

Intact Denmark følger udviklingen spændt og Lena Nyhus (forkvinde) er tilstede ved Radikale Venstres landsmøde for at tale på kønslemlæstede drenges og mænds vegne.

Læs Radikale Venstres resolutionsforlag vedrørende drengeomskæring her. Også Venstres Ungdom skal debattere et resolutionsforslag vedr. drengeomskæring på deres landsmøde, det kan læses her.

Der er mange myter i omløb vedr. både drenge og pigeomskæring. I Intact Denmarks faktaark MYTE vs FAKTA gøres op med nogle af dem.

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of Intact Denmark - Forening mod børneomskæring and 'Just a Snip' - against genital mutilation.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s