Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Børnekonventionen skal implementeres i lovgivningen

4 kommentarer


Norske Terje står bedre end danske ThomasDirektør for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, argumenterer for vigtigheden af, at FNs Børnekonvention implementeres i lovgivningen i Danmark ligesom det er sket i Norge. Regeringen har nedsat en gruppe, der skal se på mulighederne, men Kjeldahl frygter, at den bliver en såkaldt syltekrukke.

Fra Intact Denmarks side hilser vi ideen om implementeringen af Børnekonventionen velkommen, da den jo netop i flere artikler specifikt omtaler børns ret til bekyttelse mod overgreb og mod skadelige religiøse og kulturelle traditioner.

Børnekonventionens udgangspunkt er, at barnet er et selvstændigt individ med personlige ukrænkelige rettigheder. Dermed kan forældrenes religiøse eller kulturelt betingede overbevisninger aldrig trumfe barnets individuelle ukrænkelige rettigheder.

Indlægget blev bragt i Politiken d. 5. september 2013

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of Intact Denmark - Forening mod børneomskæring and 'Just a Snip' - against genital mutilation.

4 thoughts on “Børnekonventionen skal implementeres i lovgivningen

 1. Det er taget til efterretning. Tak Morten. 🙂

  – Lena Nyhus, forkvinde

 2. Hej Falkeøje

  Danmark tilsluttede sig FNs Børnekonvention i 1991.I samme forbindelse accepterede Danmark at implementere den i dansk lovgivning.

  Det støtter vi i Intact Denmark og det er en del af vores erklærede formål at sikre overholdelse af FNs Børnekonvention, netop fordi den i detaljer beskriver børnenes rettigheder, også når det drejer sig om beskyttelse mod lemlæstelse af religiøst eller kulturelt betingede årsager.

  Venligst

  Lena Nyhus, forkvinde

 3. Mig bekendt er ikke én konvention sendt til folkeafstemning,
  selvom de fratager os suverænitet.
  Sålænge det ikke er tilfældet, så kom ikke med sådanne
  søgte og opdigtede forslag.

  falkeøje

 4. Hej Lena,
  En flueknepperdetalje: Både i går, da du omtalte Nikolaj Cederholm, og i dag, hvor du omtaler Rasmus Kjeldahl, omtaler du deres indlæg som kronikker, der jo har en noget tungere vægt – i og med de bliver vejet og målt af debatredaktionen – end alle andre læserindlæg. I begge tilfælde er der dog blot tale om relativt kortfattede kommentarer/læserbreve, hvorfor jeg – for at undgå at blive klandret for at puste indlæggene op – ville omtale dem som sådan.
  ☺ Morten

  Fra: “Intact Denmark – Forening mod børneomskæring” [mailto:comment-reply@wordpress.com]
  Sendt: 6. september 2013 10:22
  Til: Morten Frisch
  Emne: [Nyt indlæg] Børnekonventionen skal implementeres i lovgivningen

  Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter) posted: “Direktør for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, argumenterer for vigtigheden af, at FNs Børnekonvention implementeres i lovgivningen i Danmark ligesom det er sket i Norge. Regeringen har nedsat en gruppe, der skal se på mulighederne, men Kjeldahl frygter, at “

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s