Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Forskere skændes om forhud, skriver Ekstrabladet

2 kommentarer


Overlæge og adj. professor Morten Frisch fortæller i Ekstrabladet om et nyt såkaldt meta-studie vedr. omskæring begået af en australsk professor ved navn Brian Morris.

Frisch og Morris

Frisch tager skarpt afstand fra Morris, der kritiseres for promovere omskæring ved at lægge helt ublu vægt på nogle få studier foretaget i Afrika.

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of Intact Denmark - Forening mod børneomskæring and 'Just a Snip' - against genital mutilation.

2 thoughts on “Forskere skændes om forhud, skriver Ekstrabladet

  1. Vi er nu ikke af den overbevisning at forældre omskær af ondskabsfuldhed. Tværtimod mener vi at langt de fleste forældre uanset kulturel baggrund handler i omsorg og kærlighed til deres børn. Problemet med omskæring er at forældrene ofte selv har været udsat for overgrebet. De er simpelthen ikke bevidste om den naturlige krops funktioner og udseende. For dem er overgrebet mod barnet blevet normalen.

    Mange tor oven i købet helt fejlagtigt at forhud skulle være skadeligt og at børnene bliver syge, hvis de ikke bliver omskåret. Der handles altså ikke i ondskabsfuldhed men i ren og skær uvidenhed. Det gør vi vores yderste for at rette op på her i Intact Denmark.

    Den der ved bedre, handler bedre.

  2. – Tænk at voksne mennesker i 2013 kan være så uoplyste, at de kan begå en sådan forbrydelse!..og være så ondskabsfulde!

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s