Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn

– fordi både drenge, piger og interkønnede børn har ret til beskyttelse mod kønslemlæstelse

Kære Astrid Krag..

3 kommentarer


Vores engagerede medlem Julie har netop i dag sendt dette brev til sundhedsminister Astrid Krag. Har du talt med dit Folketingsmedlem om kønslemlæstelse af børn for nyligt?

Kære Astrid Krag,

Jeg følger med i debatten om den fortsat lovlige kønslemlæstelse af børn i Danmark. Jeg kunne godt tænke mig at vide om regeringen har planer om at rette op på det sørgelige faktum at vi, i vores angiveligt civiliserede land, tillader voksne at skære helt unødigt i børns kønsdele.

Jeg har fire heste. Tre af dem har et ar på venstre lår efter et glødende jern, der blev presset ind i kødet på dem, da de var ganske små. Formålet med brændemærkerne er både identifikation og markedsføring. Arret viser at det er en fin hest, og dokumenterer dens registreringsnummer. Min fjerde hest har ikke noget mærke, for i hans levetid har det ikke været lovligt at brændemærke heste i Danmark.

Julies heste

Det gør nemlig ondt både i øjeblikket, hvor hesten mærkes og mens såret heler op. Og hverken det praktiske formål (identifikation) eller det æstetiske formål (avlsforbundets logo) opvejer åbenbart – ifølge dansk lov – den smerte og ulempe, som man påfører den spæde hest.

Så er det jeg tænker: Hvornår gør I noget ved kønslemlæstelse af drengebørn? Hvorfor er det ikke forbudt endnu? Hvad har I egentlig gang i? Hvad står der i vejen for at danskfødte drenge kan få ret til selv at vælge om de vil have amputeret noget af deres krop? Hvad skal der til? Og kan jeg gøre noget?

Med venlig hilsen

Julie Taylor

Intact Denmark – Forening mod børneomskæring er ikke ansvarlig for indholdet af denne artikel. De beskrevne holdninger er alene forfatterens ansvar.

Forfatter: Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

Passionate defender of human rights, & children's rights (the same thing, really), bodily integrity and secular humanism. Founder and Chair of 'Just a Snip' - against genital mutilation and Intact Denmark - Forening mod børneomskæring.

3 thoughts on “Kære Astrid Krag..

  1. Julie’s brev til Astrid Krag viser, hvor skævt og tilfældigt vi lovgiver i Danmark.

    Ligeledes er jeg mildest talt uforstående overfor, at vi på den ene side går rigtig langt for at beskytte dyr og mennesker fra fysiske overgreb, men hvad angår drengebørn er de danske politikere ikke villige til at gå langt nok.

    Om det er pga. politisk korrekthed, respekt for religion, frygt for beskyldninger om anti-semitisme eller racisme(begrebet bruges nu i en al for bred forstand), uvidendhed omkring risici ved omskæring, osv. osv., ved jeg ikke, men det er på tide politikerne forbyder drengeomskæring.

  2. Jeg er ikke enige, Gitta. Jeg synes det er rimeligt nemt at forstå sammenhængen. Vi tager dyrs rettigheder meget alvorligt, og går meget langt i forhold til at beskytte dem imod smerte, selv når der er tale om avls- eller produktionsdyr. Vi har desuden en beskyttelse af mindreårige børn der sikrer dem imod/frobydet piercinger og tatoveringer, men politikerne lukker fuldkommen øjnene (og ørene) når det handler om religiøst begrundede kirurgiske indgreb på drengebørn…

    Kontrasten er jo slående.

  3. Hold dig til emnet! Hvis du vil skrive om heste, s send en mail udelukkende om det. De to emner har du ikke bundet sammen med en forklaring om at de hrer til sagen om stop knslemlstelse af brn. Du risikere hermed, at din henvendelse ikke bliver taget alvorligt. Mvh Gitta Jensen

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s